Hondengedragsdeskundige | Reviews
Als hondengedragsdeskundige help ik bij de gedragsproblemen van jouw hond.

Reviews van klanten


Ook terug te vinden op google

Gedragstherapie voor honden met probleemgedrag
James

Martine, wat een warm vriendelijk welkom. Wat ben je goed in wat je doet en wat doe je dit leuk. Ik heb mij meteen op mijn gemak gevoelt bij je. Geen vraag was te gek. Je geduld eindeloos. Je legt alles heel duidelijk uit over mijn hond james (herplaatser een OEB van 4,5 jaar ) Ik heb handvaten gekregen die echt werken. Want ik ben zijn “forever” home!! Dat verdiend hij.
Nogmaals ontzettend bedankt martine.
Puppy cursus

Nila

We hebben onlangs een coaching sessie gehad met Martine voor onze puppy en het resultaat was verbluffend.

In slechts twee uur tijd hebben we meer geleerd dan wat we konden opnemen uit 300 pagina's aan honden-opvoed-boeken en de puppy cursus waar we trouw naartoe (blijven) gaan. Martine's benadering is praktisch, begrijpelijk en we zagen direct resultaat. Haar expertise en geduldige begeleiding hebben echt een verschil gemaakt in de training van onze hond.

We raden 4Paws ten zeerste aan aan iedereen die een positieve verandering in hun hond wil zien.

Consult hondengedragstherapie
Ingrid en Denver 

Onvoorstelbaar wat er in één les bereikt is in de gedragingen van mijn hond! Ik heb veel meer inzicht gekregen in hoe mijn hond reageert en waarom en vooral: welk aandeel ik daar zelf in heb. Martine heeft veel kennis van zaken en heeft een prettige manier van communiceren. Ik ben ontzettend blij dat ik deze les ben aangegaan. Ik pluk gelijk al de vruchten en zie uit naar nog meer plezier met mijn hond, waarin de wandelingen met hem pure ontspanning gaan geven ipv geregeld momenten van negatieve energie.


consult aan huis honden

Fam Heijmen, Pepper en Ginger

Martine is een leuke vrouw die goed aanvoelt wat wel en niet bij baasjes werkt. Direct al wat zaken aangepakt en het is nu aan ons om de tips vast te houden. Zelf (en ook onze visite) merken wij al verschil. Naast het huisbezoek ontvang je ook een uitwerking van hetgeen besproken is. Heel handig want in 2,5 uur wordt er veel gezegd en geadviseerd en dan kan je het daarna nog eens teruglezen.
Gedragstherapie voor honden met probleemgedrag
Milly
Eerst was ik wat sceptisch of dit wel zou lukken, maar de positieve reviews hebben me overgehaald!
En wat zijn we blij.
Martine kan een goed beeld vormen van je hond door filmpjes die je stuurt.

Milly was altijd mega blij als we bezoek kwam, springen enz.
We zien al verschil met Milly, ze is duidelijk rustiger en relaxter.
Zelfs met mijn verjaardag bleef ze keurig in haar mand toen de visite binnen kwam en kon mn nichtje haar tompouce opeten aan de salontafel!
Ze weet beter waar ze aantoe is.
Bedankt voor het duidelijke verslag, zo kunnen we het nog eens terug lezen!

Dus twijfel je? Ik zeg doen! Martine is een proffessionel.


hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag, aankoopbegeleiding hond

Cooper

Wij hebben Martine ingeschakeld voor onze Golden Retriever pup van inmiddels 7 maanden. Wij hebben Cooper geadopteerd toen hij bijna 4 maanden was. Cooper heeft in z'n korte leven het een en ander meegemaakt, waardoor hij onder andere flink bijterig was toen hij thuis kwam bij ons. Wij wisten niet zo goed hoe we hiermee moesten omgaan. Dankzij Martine zijn wij Cooper beter gaan begrijpen en Cooper ons.

Ze neemt je mee in gedragingen en legt uit hoe dieren onderling met elkaar omgaan, wat helpt met het beter begrijpen van jouw maatje.

Haar manier van werken, bevalt zeer goed. Martine is een aardige, gezellige maar ook pittige dame, waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg in het omgaan met Cooper.

Kortom, wij zijn blij dat we bij 4 Paws terecht zijn gekomen, zodat we nog meer van elkaar kunnen genieten!

Chandenie & Jeffrey
Gedragstherapie voor honden met probleemgedrag
Britt en Guusje

Mijn teckel Guusje van 18 weken oud vertoonde tekenen van verlatingsangst. Slapen in de bench, op haar plek blijven liggen als ik op stond en alleen laten waren geen opties. Ik heb Martine ingeschakeld om te helpen bij deze problemen. Na een ochtend uitgebreide uitleg en oefeningen heb ik na één dag al een compleet andere hond. Het kan nu alleen maar beter worden!


hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag

Bert en Nicole over Charlie en Diesel

We waren verrast door de wijze waarop Martine de begeleiding opstartte  bij onze 1e ontmoeting. Diverse goede tips voor ons om anders naar de hond te kijken, zijn signalen (beter) te gaan begrijpen en naar onszelf ook kritisch te kijken. Haar manier van communicatie was uitermate prettig. Maar bovenal begrepen wij door haar tips waar het probleem lag en ook wat we er aan zouden kunnen doen. Martine, voor nu heel erg bedankt al en we kijken uit naar de 2e afspraak. Wij zijn begonnen met de oefeningen.


Consult gedragstherapie hond
Marjolein en Bobbie

Onder de indruk!
Ben zo ontzettend blij met de hulp van Martine, Bobbie viel sinds kort soms uit naar andere honden en als hij een spoor in zijn neus had trok hij heel erg aan de lijn, hierdoor was het uitlaten soms stressvol.
Met de tips van Martine is het uitlaten nu zo’n andere ervaring, ik had niet kunnen bedenken dat het zo snel effect zou hebben.
Heel erg bedankt Martine, ik kan het iedereen aanraden!
Trekken van je hond afleren

Esther en Charlie 

Martine heeft ons heel goed laten zien hoe we met Charlie om kunnen gaan om hem zich meer op zijn gemak te laten voelen. Het zijn ogenschijnlijk simpele handelingen die ze ons heeft geleerd maar super belangrijk om onzekere Charlie vertrouwen te geven. Nu een week geleden de oefeningen met Charlie geleerd bij Martine op haar terrein. Het resultaat mag er zeker zijn. Charlie loopt goed mee naast ons aan de lijn en is makkelijk te corrigeren wanneer hij weer wild denkt te moeten doen omdat er een andere hond in de buurt komt. Hij is snel tot rust te brengen en loopt vervolgens moeiteloos weer mee.
Erg blij met de tools die Martine ons heeft laten zien! Zeker een aanrader als je al het andere al hebt geprobeerd. Bedankt Martine!
gedragstherapie voor honden aan huis
Martine en Boef
Na eerst heel fijn telefonisch contact, vanochtend 2 heel fijne en nuttige uren gehad. We hebben duidelijke instructies gekregen en meteen goed kunnen oefenen. We gaan vol vertrouwen aan de slag!
Martine bedankt!lichaamstaal van honden herkennen

Chris en Mango

Zeer fijn geholpen door Martine, ze neemt alle tijd om rustig en duidelijk de juiste informatie te delen. Mango en ik ervaren nu meer rust en vertrouwen in het wandelen. Ze reageert minder fel en is minder afgeleid door de omgeving.

Aanrader!

hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag
Bert en Max 

Heel goede ervaring bij Martine, met onze duitse herder Max , fijne begeleiding, heel goed advies, heel veel geduld. Dit is zeker een aanrader, voor zowel hond als baas. Dank je wel Martine.


hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag

Wendy, Timar en Yonas

Ik raad het zeker aan om hier hulp te vragen als je ergens tegen aan loopt met je hond(en) je word heel fijn geholpen word goed uitgelegd.
Het was zo mooi om te zien hoe snel onze hond goed mee ging lopen aan de riem en alles goed op pakte.
Review van Annet en Mark met Bram

Bram, onze RB van 1,5 , sterk, vasthoudend en o zo eigenzinnig! Onze 2 e ervaring met dit mooie ras. Echter alleen thuis blijven, aan de riem lopen bleek toch teveel gevraagd voor ons. Evenals het springen bij ontmoeting met bezoek zijn nu niet het meest wenselijke gedrag van het mooie ras.Honderdduizend tips op internet en er ook zo veel mogen aanhoren.

Alle goede bedoelingen ten spijt toch maar wat professioneler aanpakken. We hoopten hiermee onze blinde vlekken op maat te krijgen in relatie tot Bram.

4 Paws kwam hiermee op ons pad en besloten we een oriënterend gesprek aan te gaan en dat gaf voldoende aanleiding en vertrouwen om een consult aan te gaan.

We kregen gelijk huiswerk om vooraf een dagboek bij te houden over de gedragingen en omstandigheden.

Dat was de insteek om thuis dit met elkaar te bespreken. Zo geschiedde!

Martine is heel open en direct en dat maakt de effectiviteit hoog. Ze ontmoette Bram en zag hoe hij en wij reageerden op de omstandigheden. We hebben veel besproken en Martine heeft ons meegenomen hoe je praktisch onze Bram kon aansturen. Ook het aangelijnd lopen is door haar methodieken ter plekke een succes gebleken. We gaan vol vertrouwen, mbv haar kennis en kunde, het vervolgtraject in. Al met al zijn we nu al blij!! Aanrader!!!


Gr Annet en Mark


hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag, aankoopbegeleiding hondgedragstherapie voor honden aan huis

Louie

 De afgelopen weken leek het gedrag van Louie steeds een beetje heftiger te worden. Dit terwijl ik zo mijn best deed. Ik was dan ook ergens opgelucht, maar ook wel wat zenuwachtig dat Martine vandaag kwam. Zelf was ik echt wel vast gelopen, maar wat als het me ook niet zou lukken met hulp.

Gelukkig ging het heel erg goed en voel ik me na het consult een stuk beter. Voor in huis hebben wij een goede start gemaakt en meerdere tips om uit te gaan voeren. Buiten zijn we gaan oefenen en konden we meteen oefeningen in de praktijk uitvoeren. Doordat de veranderingen meteen zo'n groot verschil maken en je zelf weer actief iets kan doen, voel je je niet meer zo hopeloos. Je kan weer actief aan de slag met het probleem ipv het maar laten gebeuren.

Na het wandelen hebben we het na besproken. De verwachtingen uitgesproken en het verdere verloop. Louie kreeg nog wat leuks te doen en nu gaan we samen hard aan de slag. En we weten als het toch nog een beetje veel is voor ons saampjes we altijd een keer langs kunnen komen om te oefenen. Hoe fijn is dat. Er is een oplossing!

Dankjewel Martine voor de duidelijke en vriendelijke manier voor baas en hond.
hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag
Takkie

Het was heel leerzaam voor takkie en zeker voor mij om jou aan huis te hebben voor n consult. In je eigen omgeving kan je beter werken aan bepaalde specifieke problemen.

Na een aantal oefeningen in het in de mand blijven bij binnenkomst bezoek ging dat best goed. Takkie is relaxter en weet beter waar ze aan toe is, Martine oefende met mij mijn lichaamshouding en daarmee aan te geven aan takkie wat de bedoeling was.

Ikzelf ben vooral katten gewend dus vind de een op een aandacht heel prettig, Martine is betrokken en duidelijk, ik heb er veel aan gehad.


                                                                                           Gr Pauline 


uitvalgedrag honden

Pieter en Bram 

We zijn vandaag bij Martine geweest, mijn ruwharige Teckel van 3,5 jaar en ik zelf.
Hij vertoond een wat angstig gedrag bij het uitlaten, vooral tegen grote honden kan hij flink te keer gaan en als kinderen langs komen op een fietsje geeft hij dit zelfde gedrag.
Martine heeft op het consult goeie handvaten gegeven om hiermee om te gaan.
Een top adres, heel deskundig.
Martine bedankt.👍
uitvalgedrag honden
Marjolein en Cajle 

Martine is een hele fijne coach.
Mijn Duitse herder van 20 mnd was mij behoorlijk aan het testen. Samen met Martine een eerste sessie gedaan en we konden al een paar succesjes boeken.
Zoveel meer rust en verbinding aan de lijn.
Dank je wel voor je geduld en je methodiek Martine. Wij gaan voor veel heerlijke wandelingen zowel voor mijn hond als voor mezelf ☺️consult aan huis honden

Denise en Janice 

Onze hond Janice is een bange en angstige hond die ongewenst gedrag vertoonde. Ook was ze veel onrustig, blafte ze naar bezoek en de nieuwe vogel in huis. Martine kwam bij ons langs en heeft ons ontzettend veel tips en tools gegeven om mee aan de slag te gaan. Binnenkort zullen wij nog een vervolg consult hebben om verder te werken aan wandelen buiten. Al met al enorm tevreden over Martine, een lieve vrouw die met veel begrip naar ons verhaal en situatie kijkt.

Review

Mell is onze blonde Bouvier. Thuis is ze heel waaks. Daar is het ook het ras voor. Maar buiten kon ze ook heel fel zijn en uitvallen naar andere honden met een hoop kabaal. Verder trok ze ook heel erg aan de lijn. We hadden alle cursussen netjes gevolgd maar helaas kregen we dit niet opgelost. Het deed gewoon zeer aan je arm. 

Met toch wel twijfel zijn we naar Martine gegaan want hoe zou je dit in 2 uur kunnen verbeteren? Maar wat een geweldig resultaat hebben we bereikt en dat inderdaad in 2 uur.

Wij weten nu hoe we Mell  in de juiste gemoedstoestand kunnen brengen waarbij ze ook echt op ons als baasje kan vertrouwen.
Nog leuker we wonen vlakbij Martine en Mell  is nu zelf een hulphond geworden in de consulten van Martine! Hierbij helpt ze andere baasjes met hun reactieve honden hetzelfde mooie resultaat te behalen!

hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag

Maurice 

Jouw bezoek rustig binnen laten komen?

Hoi Martine we vonden het super fijn met je gewerkt te hebben! Gisteren kwam onze vriendin weer dat ging abnormaal goed. Geen 1x gesprongen of dat ze in haar nek zaten 😀 Ze kwamen wel ff kijken en gingen daarna op de grond liggen, ongelofelijk weer 🥰

hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag

De ervaring van Tamara met Lizzy

Lizzy is onze mega vrolijke Stafford. Voor mensen en kinderen is ze super lief, altijd in voor een knuffel. Andere honden vertrouwt ze alleen niet helemaal. Hier wilde we graag wat meer over leren hoe we haar daarmee het beste konden begeleiden. Daarnaast kan ze soms ook veel te hyper zijn, ze blijft dan om aandacht vragen met haar bal of stok. Buiten loopt dat dan ook niet lekker door. Het leek wel alsof er geen uit-knop was. Martine heeft ons geleerd hoe Lizzy meer op ons als leider kan vertrouwen als het gaat om andere honden. Ook weten we nu hoe we haar rustig kunnen krijgen wanneer ze te hyper wordt. We hebben in een korte tijd zoveel verbetering gezien! Het huiswerk is duidelijk en uitgebreid verwoord. 

We kunnen Martine echt aanbevelen als je tegen een probleem met je hond aanloopt!

Emy heb ik al van pup af aan. Ik neem haar mee op lange wandelingen. 

Ze trok alleen heel erg aan de riem, dit maakte het wandelen er niet heel prettig op. 

Ik loop ook shows met haar en verbinding hebben met je hond is dan heel belangrijk. 

In een consult van 2uur bij Martine heb ik zoveel geleerd! We hebben weer mooie stukjes verbinding samen. Het trekken doet ze ook niet meer, nu kunnen we heerlijk ontspannen lopen! Wat een verschil in zo’n korte tijd!Hondengedragsdeskundige die jou begeleidt met het probleemgedrag van jouw hond.
Lobke-Emy
Doerak is onze leuke kruising Border Colli. 

Het is een hele lieve gezinshond. Alleen in huis kon Doerak soms moeilijk zijn rust pakken. Waar ik liep daar was Doerak ook. 

Daarnaast kon hij  behoorlijk pittig reageren op mensen of dieren die bij ons thuis voorbij kwamen lopen. Hij ging dan flink tekeer.

Na een fijn consult van Martine zien we al veel verbetering. Martine legt alles duidelijk en rustig uit. Ik weet nu hoe ik Doerak beter kan begeleiden in huis door goed te kijken naar zijn lichaamssignalen. Met het huiswerk hebben we hele mooie stappen gemaakt!hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag
Monique- Doerak