Op zoek naar een hondencoach? Ik kan je helpen!

Leuk dat je er bent! Ik stel mij graag even verder voor

Ik ben Martine, 36  jaar oud en woonachtig in het mooie Putten aan de rand van de Veluwe.

Ik woon hier met mijn man, 2 stoere boy’s en een dierentuin aan dieren! Honden, paarden, kippen en katten. Veel dierenliefde en gezelligheid dus.


Mijn liefde voor dieren is er al vanaf kleins af aan. Ik wist dan eigenlijk ook al snel dat ik qua werk iets in de dierensector wilde gaan doen. Het liefste mijn eigen bedrijf.


Mijn studie bestond eerst uit diermanagement. Ik had het idee om een eigen pension of kennel te starten. Echter tijdens mijn opleiding kreeg ik het aanbod om daarna door te gaan voor paraveterinair in een verkort traject. Hoe mooi is dat? Hoe meer kennis hoe beter!

1 van mijn stages was zo leuk dat ik daar ben gebleven en nu inmiddels al meer dan 14 jaar paraveterinair ben op een gemengde landbouw- en huisdierenpraktijk. Mijn werkzaamheden zijn daar vooral gericht op de kleine huisdieren, assisteren bij operaties en afspraken, het adviseren en begeleiden van klanten met hun huisdieren.


Zelf heb ik helaas ook veel aan de andere kant van de lijn gestaan als het gaat om mijn eigen werk. Met mijn paard heb ik veel medische problemen gehad maar ook met mijn honden heb ik niet heel veel geluk gehad. Zo heb ik 3 honden in 2 jaar tijd verloren. 1 door ouderdom maar de andere 2 waren nog veel te jong om te gaan. Dieren zijn een deel van onze familie en in zo'n korte tijd zo vaak afscheid moeten nemen is natuurlijk heel verdrietig. Op onderstaande foto zie je van links naar rechts mijn honden Vigo (labrador), Troy (Corgi), Zola (een duitse herder in de maak) en Mell is een bouvier die niet van mij is maar veel wordt ingezet als hulphond bij consulten.

hondengedragsdeskundige hondencoach hondentherapeut hondengedrag

Uiteindelijk begon het toch te kriebelen, een eigen bedrijf is echt iets wat ik graag zou willen realiseren.

Als paraveterinair kom ik veel eigenaren met honden tegen die toch tegen gedragsproblemen aanlopen en advies willen. Eigenaren snappen niet meer zo goed waarom hun hond zich zo gedraagt! Of is het eigenlijk andersom? Honden snappen hun baasjes niet meer, raken in de war en beginnen zich anders te gedragen. En daar is mijn nieuwe passie begonnen.De verbinding tussen eigenaar en hond herstellen. Rust terug in en buiten het huis.


De eigenaar helpen zijn hond te leren begrijpen. Hoe mooi is het ook dat ik 2 vakgebieden met elkaar kan combineren, medisch en gedrag.


Nog beter is het natuurlijk om problemen te voorkomen. Daarom bied ik ook begeleidingstrajecten bij de aankoop, opvoeding of begeleiding bij herplaatsing aan.


Ik heb al meerdere opleidingen en cursussen gevolgd en meerdere mooie certificaten in ontvangst mogen nemen als het gaat om hondengedrag. Ik probeer vanuit zoveel mogelijk verschillende visies en richtingen te leren. Er is namelijk niet 1 weg die naar Rome leidt,  elke hond is uniek en ook geen 1 baas is hetzelfde. Vanuit al deze visies probeer ik dan ook de juiste benadering te bepalen die op dat moment past bij die specifieke hond, baas en de betreffende hulpvraag.


Zo heb ik onder andere certificaten behaald bij: 


- Dogvision


- Julie Naismith: SA PRO Trainer: ik ben internationaal gecertificeerd voor het begeleiden en trainen van honden met verlatingsangst.


-  AW Academy: alle 3 de opleidingen.


-  Volg ik op dit moment een extra internationale opleiding speciaal gericht op Agressie bij honden: Aggression in Dogs gegeven door:  World-Renowned Aggression Expert MICHAEL SHIKASHIO CDBC


- Bijscholing Annorlunda Kynologische Kenniscentrum


- Ben ik ook gecertificeerd speurinstructeur bij de Nederlandse Speur en Detectiebond: zeer geschikt en toepasbaar voor honden met gedragsproblemen.


- Paraveterinair: dit werk doe ik inmiddels ook al 15 jaar: Dit is een enorme meerwaarde voor mijn bedrijf en jou als klant. Mijn achtergrond als paraveterinair stelt me in staat nog net dat beetje verder te kijken. Gedrag en gezondheid zijn nauw verbonden met elkaar.


- Diermanagement Aeres College.


- Verschillende internationale webinairs van bekende gedragsdeskundige waaronder Dr Karen Overall, Karen Pryor en Alexandra Horowitz


- En natuurlijke bijscholing middels verschillende andere literatuur.


Daarnaast ben ik ook gecertificeerd Mental Coach, want eigenlijk is honden coachen mensen coachen. Met mijn kennis van Mental- coaching kan ik niet alleen de honden, maar ook hun baasjes effectief begeleiden door het stellen van de juiste vragen. Dit persoonlijke inzicht en aanpak maken mijn diensten extra waardevol voor zowel jou als je trouwe viervoeter.


In dit vak ben je nooit uitgeleerd, daarom zal ik mijzelf altijd blijven verdiepen, ontwikkelen en uitdagen in de hondengedragskunde, in de verschillende visies en oplossingen want;


geen hond is hetzelfde maar ze verdienen alle het beste leven.

null


Jij wilt de beste begeleider voor jouw hond zijn! Dus wacht niet langer en laten we aan de slag gaan. 

Gedragsbegeleiding


Als hondencoach en paraveterinair gaan we opzoek naar de oorzaak van het probleem! Praktijk en theorie: het gedrag van jouw hond leren begrijpen en het herstellen van jullie verbinding. Terug naar meer rust en balans!

Aankoop/puppy begeleiding

Welke hond past bij mij? Ik begeleid en coach je om voor de juiste trouwe viervoeter te gaan. We gaan voor de beste start in jullie leven samen.hondengedragsdeskundige

Begeleiding herplaatser


Coaching en begeleiding om het beste gouden mandje te bieden!

"ALS JE AARZELT, GROEIT JE ANGST; ALS JE WAAGT, GROEIT JE MOED"

Reviews
Lees wat de ervaring is van andere klanten

Dit wil je niet mislopen!

Doe de leuke en leerzame quiz over hondengedrag en hun gezondheid . Zo test je jouw kennis op een leuke manier. Na het afronden van de quiz heb ik een gave aanbieding voor je die je niet wilt missen!