Begeleiding herplaatsing honden | 4Paws Hondenbegeleiding

Iedere hond verdient dat perfecte gouden mandje!

Geef jouw herplaatser de beste start om zich zo gemakkelijk mogelijk aan zijn nieuwe situatie aan te kunnen passen.

Begeleiding bij Herplaatsing: Jouw Volgende Stap

Je bent hier waarschijnlijk om een van deze twee redenen:


1. Je bent op zoek naar een herplaatser om in je huis en hart te verwelkomen.


2. Je staat voor de moeilijke keuze om afscheid te nemen van je hond en je wilt graag begeleiding en steun bij dit proces.


Voor beide situaties ben je aan het juiste adres. Scroll verder om te zien hoe ik je kan helpen met jouw specifieke behoefte.

Coaching van 4Paws Hondenbegeleiding

Ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met het bieden van een gouden mandje aan verschillende dieren, gecombineerd met de ups en downs die daarbij komen kijken, stelt me in staat om jou optimaal te begeleiden. Als paraveterinair en gedragscoach heb ik bovendien veelvuldig contact met klanten die zowel een herplaatser in huis hebben genomen als zij die helaas afscheid hebben moeten nemen van hun huisdier. Deze ervaringen gebruik ik om jou te ondersteunen, ongeacht of je op zoek bent naar een nieuw thuis voor een dier of juist een nieuw familielid wilt verwelkomen.

UITGEBREIDE MEDISCHE KENNIS

Met meer dan 14 jaar ervaring als paraveterinair breng ik waardevolle medische inzichten mee. Ik kan je adviseren over mogelijke medische risico's en de te verwachten gezondheidskosten voor een herplaatser, zodat je goed voorbereid bent op de zorg voor je nieuwe huisdier.

UITGEBREIDE ADVIEZEN

Je ontvangt alle adviezen schriftelijk, zodat je altijd iets hebt om op terug te vallen. Of het nu gaat om het verwelkomen van een nieuwe hond of het herplaatsen van jouw huidige hond, je krijgt gedetailleerde informatie over alles van gezondheidszorg, zoals ontwormingsschema’s en het gebruik van de juiste parasitaire middelen, tot de beste omgangsvormen. Zo ben je goed voorbereid op elke situatie.

1. Een herplaatser in huis verwelkomen

Ik ben blij dat je overweegt een hond een tweede kans te geven door te kiezen voor herplaatsing. Zelf heb ik twee herplaatsers een prachtig leven mogen bieden en het is werkelijk een verrijkende ervaring, ondanks enkele uitdagingen.


Asiels zijn vaak overvol, en sinds de coronaperiode zien we online een toename van honden die herplaatst moeten worden. Deze honden wachten allemaal op het gouden mandje dat ze zo verdienen.


Het introduceren van een herplaatser in jouw huis is net zo cruciaal als het verwelkomen van een nieuwe pup. Als je al een hond of andere dieren hebt, is deze introductie zelfs nog belangrijker. Herplaatsers zijn niet voor niets op zoek naar een nieuw thuis; ze dragen vaak een 'rugzakje' met zich mee, maar het kan ook zijn dat hun baasje niet meer voor ze kan zorgen. Adequate begeleiding, afgestemd op de specifieke behoeften van de hond, is essentieel. We moeten rekening houden met hun verleden om hen succesvol te integreren in hun nieuwe omgeving.DE KLIK MET EEN HOND IS HEEL PERSOONLIJK, IK BEGELEID JE, MAAR JULLIE KIEZEN!WAT houdt het traject in?

Omdat iedere situatie anders is bespreken we waar jouw behoefte liggen en wat ik daarin kan betekenen. Wil jij begeleiding vanaf het moment van het uitzoeken of alleen bij het introduceren in huis? Is 1 bezoek voldoende of is er vraag naar een langere begeleiding?

Neem daarom vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden!


Yes, een gouden mandje 


stuur vrijblijvend een mail

2. Het herplaatsen van jouw eigen hond: een zorgvuldige keuze met liefdevolle begeleiding 


Het besluit om een hond te herplaatsen kan een van de moeilijkste keuzes zijn die een hondeneigenaar moet maken. Het is vaak een emotioneel proces, gevuld met onzekerheid en schuldgevoel. Je vraagt je misschien af of je wel het juiste doet, hoe je hond zich zal aanpassen aan een nieuwe omgeving, of de nieuwe eigenaar wel geschikt zal zijn.


Veel eigenaren worstelen met vragen zoals: "Wat als mijn hond niet gelukkig wordt?" of "Hoe weet ik zeker dat zijn nieuwe thuis veilig en liefdevol is?" Deze onzekerheden kunnen overweldigend zijn, maar je staat er niet alleen voor.


Voordelen van Professionele Begeleiding bij Herplaatsing


 Gerichte Matching: Ik begrijp dat niet elk huis geschikt is voor elke hond. Daarom zet ik mij in voor een zorgvuldige matching op basis van de behoeften, persoonlijkheid en het welzijn van jouw hond. We zoeken samen een nieuwe eigenaar wiens levensstijl en ervaring aansluit bij wat jouw hond nodig heeft.


Emotionele Ondersteuning: Herplaatsing kan emotioneel belastend zijn. Ik biedt niet alleen ondersteuning voor je hond, maar ook voor jou. Door het proces met empathie en begrip te benaderen, help ik je omgaan met de gevoelens van schuld en verdriet. Ik sta altijd voor je klaar en geen vraag is te gek. 


Nazorg: Ook nadat de herplaatsing is voltooid, blijf ik betrokken. We volgen samen hoe het gaat met de hond in zijn nieuwe thuis en ik sta klaar om advies en ondersteuning te bieden als dat nodig is.


hondengedragsdeskundige-hondencoach-hondengedragstherapie


Kosten 


De kosten voor mijn begeleiding zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Aangezien elk herplaatsingsproces uniek is, variëren de prijzen afhankelijk van jouw wensen. Voor een persoonlijke offerte die specifiek op jouw situatie is afgestemd, kun je direct contact met mij opnemen.


Dit wil je niet mislopen!

Doe de leuke en leerzame quiz over hondengedrag en hun gezondheid . Zo test je jouw kennis op een leuke manier. Na het afronden van de quiz heb ik een gave aanbieding voor je die je niet wilt missen!